Stap 3 - Uitharden kous

De uitharding van de hars in de kous geschiedt met behulp van warmte (door middel van water, stoom of UV-licht).

Uithardingstechnieken

  • Warm water
    De kous wordt door middel van waterdruk in het riool aangebracht. Om de hiervoor benodigde waterkolom te creëren bouwen we een stellage boven een inspectieput. Deze stellage blijft gedurende het gehele proces op de inspectieput staan. Uitharding 24 tot 36 uur.

  • Stoom
    De kous wordt doormiddel van luchtdruk in het riool aangebracht en vervolgens met stoom uitgehard. De stoom wordt via een standpijp afgevoerd. Uitharding 10 tot 12 uur.

  • UV-licht
    De kous wordt met een lier in het riool aangebracht en doormiddel van luchtdruk tegen de wand gedrukt. Vervolgens wordt er in de kous een soort trein met UV-lampen ingebracht, die de hars in de kous uithardt. Uitharding 6 tot 12 uur.

Wat kunt u hiervan merken?

Tijdens dit proces kan een styreen geur vrijkomen. Styreen is één van de bestanddelen van de hars in de kous. Deze stof is te ruiken bij zeer lage concentraties, maar is onder deze omstandigheden, niet schadelijk voor uw gezondheid.

Door de ingebrachte kous is uw huisaansluiting geblokkeerd. Uw afval water zal zich tijdens de de renovatie ophopen in de huisaansluitingsbuis.

Wij verzoeken u dan ook om tijdens het inbrengen en uitharden van de kous uw waterverbruik te verminderen. Om het moment aan u kenbaar te maken gebruiken we een zo genaamd deurhanger systeem met oranje en groene deurhangers. Als de oranje deurhanger in de brievenbus ligt, betekent het dat uw huisaansluiting tijdelijk afgesloten is.

Vorige stap Overzicht Volgende stap