Stap 2 - Inbrengen kous

Het riool bestaat uit verschillende onderdelen namelijk; hoofdafvoer, putten en huisaansluitingen. Op de projectlocatie wordt de kous d.m.v. druk in de oude hoofdafvoerleiding aangebracht.

De kous ontrolt zich tegen de wand van de bestaande leiding. Vervolgens wordt de hars in de kous met stoom of verwarmd water uitgehard, waardoor een harde, gladde buis in buis ontstaat.

Wat kunt u hiervan merken?

Tijdens en na het inbrengen van de renovatiekous is uw huisaansluiting geblokkeerd. Uw afvalwater zal zich tijdens de renovatie ophopen in de huisaansluitingsbuis. 

Wij verzoeken u dan ook om tijdens het inbrengen en uitharden van de kous uw waterverbruik te verminderen. Om het moment aan u kenbaar te maken gebruiken we een zo genaamd deurhanger systeem met oranje en groene deurhangers. Als de oranje deurhanger in de brievenbus ligt, betekent het dat uw huisaansluiting tijdelijk afgesloten is.

Wat vragen wij van u tijdens onze werkzaamheden:

  • Beperk het lozen van water;
  • Sluit het deksel van uw toilet;
  • Beperk toiletbezoek en beperk het doorspoelen;
  • Maak geen gebruik van douches, bad, (vaat)wasmachines en de afvoer in de garage of het souterrain.

En verder…

  • Controleer of alle watersloten in de afvoer met water gevuld zijn (wastafels, afvoer wasmachine, doucheputje, afvoer in de garage).

 

Vorige stap Overzicht Volgende stap